OVER MIJ

Lisa Rovers

Communicatie specialist & grafisch vormgever

Hey!

Mijn naam is Lisa Rovers. Creatieve onderneemster sinds 2016. DTP’er, positionering expert, marketingcommunicatie specialist & grafisch vormgever, maar hoe zal ik mezelf eens voorstellen? Visual identity improver? Bekt niet zo lekker, vind je wel? Kort gezegd help ik mijn klanten met ‘zichtbaar worden’ door ideeën te ontdekken en vorm te geven. Dat doe ik door mijn communicatiekennis te combineren met mijn vaardigheden op het gebied van grafische vormgeving. Hierdoor kan ik totaal oplossende projecten realiseren.

(Online) zichtbaarheid en personal branding zijn begrippen die vaak benoemd worden tijdens gesprekken met ondernemers. Jouw persoonlijkheid is een belangrijk aspect om een authentieke verbinding met je doelgroep te realiseren. Je moet karakter toevoegen aan je onderneming, maar hoe doe je dat precies? Ik studeerde en experimenteerde met het karakter van mijn onderneming. Hoe zorg ik ervoor dat ik karaktervol ga ondernemen? De zoektocht naar het antwoord gaf mooie inzichten. Waaronder het feit dat de reis ernaar toe belangrijker is dan het eindresultaat. En zo help ik niet alleen mezelf, maar ook andere ondernemers met het bouwen van een fundament voor hun onderneming.

Doorbreek

je persoonlijke bubbel

Tegenwoordig geniet ik vooral van mijn sociale contacten die het ondernemerschap met zich mee brengt. Ik ben van mening dat je als zelfstandig ondernemer ervoor moet zorgen dat je niet in je eigen bubbel geïsoleerd raakt. Uiteraard hoort het netwerken bij het ondernemerschap, maar daarnaast heb ik er ook voor gekozen om mijn eigen kantoor te delen met twee super kanjers, Maurice Veraa en Sandra Jørgensen. Allebei top ondernemers die het ondernemerschap nog een stukje leuker en gezelliger maken. Daarnaast vullen onze expertises elkaar naadloos aan, waardoor we regelmatig projecten gezamenlijk oppakken.

Ik vind samen alles veel leuker. Ik hou van mensen om mij heen. Dat geeft me energie en voldoening. We moeten tijd maken voor elkaar, want het leven gaat zo snel en vluchtig voorbij. De momenten die je op je ‘ouwe dag’ nog gaat herinneren, is die ene keer dat ik tijdens het pingpongen de bal zo hard sloeg, dat hij uit het raam belandde. Gelukkig zitten wij op de 1e etage, maar vooralsnog hebben we het balletje niet meer terug kunnen vinden. Tja, in de pauzes gebeuren bij ons rare dingen…

Meters maken

en gas geven

Ik sta bekend als een gestructureerde harde werker. Ik hou van gas geven en efficiënt resultaat creëren. Gewoon direct dingen aanpakken en meters maken. Tuurlijk is het goed om van te voren stil te staan en alles goed uit te denken, maar door het gewoon te gaan doen, loop je vanzelf tegen problemen aan, die je van te voren ook (waarschijnlijk) nooit had voorzien. De vraag is niet; hoe hadden we dat kunnen voorkomen, de vraag is; hoe gaan we dit creatief oplossen. En daar heb ik altijd wel een ideetje voor ;).

Ontdek de balans tussen

inspanning en ontspanning

Iets met 

timemanagement…

Oeps, guilty… Maar iedereen heeft daar toch nog wel eens last van, niet waar? Teveel hooi op je vork nemen, geen touwtjes uit handen durven te geven en er vervolgens achter komen dat je over je stressgrens gaat. Voorheen kostte het me weken om erachter te komen dat ik mijn eigen grenzen overschreef. Nu kost het me ongeveer 2 dagen. Heel snel komt de vraag in mijn hoofd op: “Maar Lisa, wat ben je nu eigenlijk allemaal aan het doen?” Ik ga dan kijken waar de meeste prioriteiten liggen en de rest zet ik op een to-do-list voor later. Zodat die gedachten ook uit mijn hoofd zijn. 

Het leven bestaat uit keuzes maken en dus prioriteiten stellen. En dat is niet altijd even leuk, want het liefste doe je nu alles, direct en ook tegelijkertijd. Focus is ‘The Key’. Door te focussen op één specifiek ding geef je je brein de ruimte en rust die ze nodig heeft om optimaal te kunnen presteren. Daarom zijn pauzes ook mega belangrijk. Zodat je even kan ontspannen en de rest compleet vergeet. 

Mijn ontspanning zoek ik altijd op in de vorm van lichamelijke beweging. Een wandeling tussen de middag is fijn, maar mijn voorkeur gaat uit naar een fanatiek potje pingpong. Je zweet er misschien wel een beetje van, maar het is zo heerlijk om daarna met een leeg hoofd weer aan de slag te kunnen gaan. Ik krijg daar energie van. 

Waar ik ook energie van krijg zijn deze kanjers! Mijn hockeymeiden, mijn gekke boys. Al sinds ik me kan herinneren doe ik aan hockey en deze teamsport is daarom ook écht mijn uitlaatklep. Niks is fijner dan tegen een bal meppen na een ontzettende baaldag. Gelukkig heb ik die niet zo heel veel, maar hockey blijft mijn structurele bron van ontspanning.

Deze meiden zijn goud waard. Heb je een mijlpaal behaald en zin om het te vieren, er is altijd wel iemand die daar graag tijd voor maakt. Of heb je het zwaar en zit het leven even tegen, dan is daar een luisterend oor met een kus en een knuffel. Heerlijk hoe onze groepsdynamiek is en terwijl ik deze tekst typ schiet er een klein trots traantje in mijn oog. Trots dat ik deel mag zijn van deze groep!

Mijn andere trots…

Tja, hoe ga ik hierover schrijven zonder klef te klinken…

Dit hoofdstuk is geopend toen ik op het SintLucas in Boxtel ging studeren. In het eerste schooljaar zaten Erwin en ik bij elkaar in de klas, maar de vonk sloeg pas een paar jaar later over. Nu is Erwin echt mijn steun en toeverlaat (blergh, klinkt mega klef). Hij zorgt ervoor dat ik dingen goed kan relativeren. Ik wil nog wel eens vanuit mijn emotie handelen, maar soms is het beter om eerst even na te denken. Voordat je zomaar de sloot inspringt…

In 2020 kochten Erwin en ik ons eerste huisje. Nu zitten we volop in de verbouwing, maar over een paar maanden is het eindresultaat zichtbaar. “Dan kan het grote mensen leven echt beginnen” zullen we maar zeggen. Ik ben trots dat wij samen deze grote stap hebben weten te realiseren. Dat we elkaar aanvullen en sterker maken. En dat we gewoon een topteam zijn!

FunFact: Erwin kan echt mega goed tekenen, dus soms helpt Erwin mij stiekem een beetje. 

Ik kan heel blij worden van

creatieve en consistente huisstijlen

Meer over 

Karaktervol Ondernemen

Ik vind het belangrijk dat mensen doen wat ze leuk vinden om te doen, zodat je kan ondernemen vanuit je passie. Iets doen waar je hart naar verlangt. Niet omdat je daar rijk mee wilt worden, maar omdat je daar zelf voldoening uit haalt. Omdat je anderen wilt helpen, of omdat je dat gewoon mega leuk vindt om te doen.

Karaktervol ondernemen doe je door persoonlijkheid toe te voegen aan je bedrijf. Hierdoor word je op een unieke manier zichtbaar en bouw je aan een persoonlijke connectie met je doelgroep. Helemaal op jouw eigen authentieke manier en dat geeft jou de kracht en het zelfvertrouwen om van jouw onderneming een succes te maken. Je ontdekt de kern van je onderneming en weet precies hoe je deze identiteit uit gaat dragen.

Karaktervol ondernemen zorgt voor focus. Je weet waar je voor staat en wat je moet (en gaat) doen om dat te realiseren. De stip op de horizon is helder. Bij iedere mijlpaal die je behaalt sta je even stil, omdat het goed is om je successen te vieren, maar ook omdat je trots mag zijn op alles wat je tot nu toe al gerealiseerd hebt.


 

Mindset is een belangrijk onderdeel voor een succesvolle onderneming. Je bedrijf kan zo groot worden als jij bent, denkt en doet. Ik hou van GROOT denken en geloof echt in de wet van de aantrekking. Anderen noemen me creatief, ondernemend & inspirerend. Mijn missie is om van het ondernemerschap een feestje te maken, zodat ondernemers succesvol worden door gebruik te maken van hun eigen kracht en zelfvertrouwen. Waar ik blij van word:

  • (personal) branding & positionering
  • inspirerende merkidentiteiten
  • social media & content strategieën

Sinds kort heb ik ook iets nieuws bedacht. Begin 2020 gaf ik een workshop aan communicatie specialisten over de no-nonsense economie. Tijdens deze workshop merkte ik dat ik het echt heel erg leuk vond om te doen. Mensen inspireren met mijn kennis en deze kennis ook direct praktisch maken, waardoor ze ermee aan de slag kunnen gaan. Het was mijn eerste workshop en ik had geen idee of dit een flop of een top zou gaan worden. De feedback die ik na afloop kreeg was echt super. De deelnemers vonden het leerzaam en vooral super fijn dat ze met elkaar konden sparren. Deze workshop-sessie zorgde ervoor dat ik hier meer mee wilde gaan doen. Alleen toen kwam de ‘intelligente lockdown’ waardoor face-to-face workshops niet meer mogelijk waren. Ik bedacht een nieuw idee, want als creatieveling ben ik niet zomaar voor een gat te vangen. Zo gezegd, zo gedaan en daarom lanceerde ik in juli 2020 mijn eerste online programma over karaktervol ondernemen. Omdat ik geloof dat ondernemers veel succesvoller worden wanneer ze vanuit hun hart gaan ondernemen. Meer informatie over mijn online mini workshop vind je hier

Investeren is nodig

om te groeien

Als ik mijn klanten adviseer om te investeren in jezelf, moet ik dat advies natuurlijk ook omarmen. Daarom investeer ik zelf ook altijd in mijn eigen groei. Dit doe ik door maandelijks een nieuw boek omtrent communicatie & design te bestellen en toe te passen in de praktijk. Ook volg ik regelmatig online cursussen, seminars en trainingen.

Het liefst werk ik met ambitieuze vrouwelijke ondernemers die net als ik, altijd het beste uit zichzelf en hun bedrijf willen halen.

Meer van mij zien en horen? Volg me dan op Instagram: @Blonddesignsstories

Of vraag een kennismakingsgesprek aan.